Tim Coronel

Wie is Tim Coronel?

Tim Coronel is een bekend, professioneel racecoureur. De racecarrière van Tim begon in 1994 toen hij het kampioenschap in de GTI Cup wist te winnen. Na deze overwinning stapte Tim over naar de formule wagens in de Europese Formule Opel kampioenschappen. Hierna maakt de coureur naam bij o.a. DTCC, de Dutch en European Alfa GTA Challenge en de Porsche GT3 Cup Challenge.

Naast het autoracen is Tim ook vaak te zien op televisie, waar hij in het verleden samen met zijn broer Tom het televisie programma ‘AutoXperience’ presenteerde. In 2008 startte hij met zijn broer zijn eigen raceteam onder de naam Coronel Racing, met als doel om jong talent op te leiden. Tim Coronel is sinds 2007 actief in “Le Dakar” en niet zonder succes: elke editie heeft hij in het eindklassement het podium behaald, waarvan drie keer als winnaar!

Tim en Novex

We zijn trots dat één van Nederlands bekendste namen uit de autosport en Dakar coureur, nu al jaren wordt gesponsord door Novex. Tim reed privé al enige tijd op Novex banden en was zeer enthousiast geraakt over de rijprestaties van de banden.

Novex banden gaan zeer goed mee, ook in vergelijking met de gerenommeerde A-merken. Ik was ook positief verrast over de brede doelgroep die dit merk kan beleveren. Voor mij de juiste redenen om mijn naam aan het merk te verbinden en het partnership met Novex aan te gaan.”