Winterbanden tips bij winterweer

Drie tips bij winterweer!

De winter is nu echt begonnen! Naast het belang van winterbanden zijn er ook andere zaken om rekening mee te houden. Wij hebben daarom een top 3 gemaakt met tips voor als je de weg op gaat bij winters weer.

  1. Maak je auto sneeuwvrij
    Het is vanzelfsprekend dat je de ruiten en spiegels sneeuwvrij maakt. Maar denk ook aan het sneeuwvrij maken van je dak en de motorkap, zodat achterliggers niet ineens worden verrast met een lokale sneeuwstorm.
  2. Juiste bandenspanning en profieldiepte
    Soms kan het voorkomen dat je net te laat bent met de aanschaf van winterbanden. Het kan zijn dat je nog rijdt op zomerbanden, let dan op een profieldiepte van minimaal 2mm en een goede bandenspanning. De juiste bandenspanning is afhankelijk van de bandenmaat. Meestal staat deze vermeld in de deurpost van het bestuurdersportier, de binnenkant van de tankklep of de bandenspanningstabellen bij de tankstations.
  3. Gas los!
    In noodsituaties is het slim om te remmen. Maar soms zijn er situaties waarbij het verstandiger is om wat eerder je gas los te laten. Denk hier aan bij het nemen van een bocht bijvoorbeeld.

Wees voorzichtig en houd de weerberichten goed in de gaten om niet voor verrassingen te staan.